Skola

Karin Bruér har 7 års erfarenhet av att jobba med datorspel. Hon har varit grafiker på titlar som Angry Birds 2, Leo’s Fortune och Apex Construct. Hon jobbar nu som producent på spelföretaget Machinegames i Uppsala.

Portfolio: www.karinbruer.com

Skapande skola, workshop och föreläsning

Föreläsning och workshop om att jobba med datorspel.

Under en halvdag får eleverna testa på hur det är att jobba med datorspelsgrafik genom att designa egna spelkaraktärer tillsammans. Vi använder oss av arbetsmetoder som är standard i spelbranschen och utgår från spel som klassen tycker om och känner till.

För elever på högstadiet och gymnasiet så paras workshopen ihop med en inledande föreläsning om spelbranchen och hur man går till väga för att jobba med datorspel i framtiden, samt tips på hur man kan börja göra egna spel redan nu.
I min workshop arbetar vi med papper och pennor, men jag tar även med digitala grafik-verktyg och -program som eleverna får pröva på att använda. Eleverna får på ett inspirerande och roligt sätt insyn i hur det är att jobba med spel samt pröva på att designa egen datorspelsgrafik.
Efter min workshop har eleverna fått en djupare förståelse för spelutveckling och att det inte enbart är ett tekniskt yrke, utan består lika mycket av konst och gestaltning.

Mail: karinbruer@gmail.com
Telefon: 0768 343 548

accessory-buttons-console-275033